Tag Archives: Kosova

Vatra përshëndet liberalizimin e vizave për Kosovën

New York, 2 Janar 2024 – Federata Pan-Shqiptare e Amerikës Vatra përshëndet liberalizimin e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës me shtetet e Bashkimit Europian. Kjo është një ditë e veçantë dhe e gëzuar për çdo shqiptar. Kjo arritje e merituar e qytetarëve të Kosovës dëshmon punën e vazhdueshme transformuese dhe reformat e fuqishme shtetërore të institucioneve në Kosovë. …

Read More »

Roli i diplomacisë amerikane ishte vendimtar për lirinë e Kosovës

Këtë e dëshmojnë burimet arkivore amerikane që janë deklasifikuar kohëve të fundit dhe tregojnë një angazhim të veçantë të SHBA-së për lirinë e Kosovës Kosova është interes suprem për SHBA-në, janë fjalët e Storb Talbot, diplomat e zv. Sekretar i Shtetit amerikan 1994-2001, në raportin analitik të agjencive informative amerikane, të shkruar më 21 dhjetor 1995. Këtë dokument të cilin …

Read More »

Vizitë historike, Vatra në Vatikan kërkesë Selisë së Shenjtë: Njihni Pavarësinë e Kosovës

Dielli Vatikan, 25 Tetor 2023- Kryetari i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA z.Elmi Berisha zhvilloi një takim me kreun e Selisë së Shenjtë Papa Françeskun, të cilit me përulje i kërkoi që Selia e Shenjtë të njohë Pavarësinë e Republikës së Kosovës. Kryetari i Vatrës z.Berisha në emër të të gjithë vatranëve e shqiptaro-amerikanëve i dhuroi Atit të Shenjtë një …

Read More »

Qindra shqiptaro-amerikanë protestuan në New York kundër Serbisë terroriste

Sokol Paja New York, 23 Tetor 2023 – Qindra shqiptaro-amerikanë protestuan para Selisë së OKB-së për të dënuar aktet e vazhdueshme të terrorizmit të Serbisë në Kosovë. Shqiptaro-Amerikanët i bënë thirrje Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe komunitetit ndërkombëtar që Serbia dhe udhëheqësit e saj të bëhen përgjegjës, si dhe të gjithë të përfshirët në aktet e agresionit dhe terrorizmit …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com