Intervista

NAUM PRIFTI: TEATRI NË KOHËN E KRIZËS

Dr. Anxhela Çikopano/ Para se ta filloj këtë kumtesë dua të falënderoj arkivat teatrore që lëvizën gjithë gurët për të më siguruar foto të shfaqjeve, edhe pse diku gjetëm e diku jo: arkivin e teatrit të Korçës, Elbasanit Durrësit, Fierit, Vlorës, Universitetin e Arteve e Teatrin Kombëtar, po edhe Julika Priftin për gatishmërinë dhe ndihmesën me materiale në çdo kohë, …

Read More »

Shkolla shqipe e Michiganit, gjuha dhe identiteti kombëtar i shqiptarëve më Amerikë

Taulant Kadiu drejtor i Shkollës Shqipe të Michiganit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, rrëfen ekskluzivisht për gazetën “Dielli”, Organ i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, New York, ruajtjen e identitetit kombëtar, historisë, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në Michigan, nëpërmjet mësimit të gjuhës e kulturës shqipe, historisë, kulturës kombëtare dhe aktiviteteve patriotiko-kulturore. Me Taulant Kadiun bisedoi Editori i “Diellit” …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com