Vatra përshëndet liberalizimin e vizave për Kosovën

New York, 2 Janar 2024 – Federata Pan-Shqiptare e Amerikës Vatra përshëndet liberalizimin e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës me shtetet e Bashkimit Europian. Kjo është një ditë e veçantë dhe e gëzuar për çdo shqiptar. Kjo arritje e merituar e qytetarëve të Kosovës dëshmon punën e vazhdueshme transformuese dhe reformat e fuqishme shtetërore të institucioneve në Kosovë. Kosova ka qenë historikisht pro perëndimore dhe liberalizimi i vizave e afron Kosovën më afër familjes europiane.

Liberalizimi i vizave është një ngjarje e jashtëzakonshme për kombin tonë jo vetëm se tregon aspiratën shekullore pro perëndimore, pro amerikane, pro atlantike por sjell një zhvillim të fuqishëm ekonomik, konsolidim të institucioneve, vazhdimësi të reformave, demokraci aktive, shtet të fortë e qytetarë me mundësi të jashtëzakonshme për të ardhmen e tyre.

Shpresojmë që Kosova të jetë sa më shpejt anëtare e NATO-s dhe Bashkimit Europian.

Federata Pan-Shqiptare e Amerikës Vatra do të vazhdojë bashkëpunimin e ngushtë me institucionet e Republikës së Kosovës dhe kurdoherë do të jetë në mbështetje të interesit të kombit, çështjes kombëtare dhe qytetarëve shqiptarë në Kosovë, Shqipëri dhe viset e tjera etnike.

Me gëzim të veçantë

Kryetari i Vatrës