Tag Archives: Papa Kristo Negovani

Papa Kristo Negovani, dëshmor i çështjes së arsimit shqiptar

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj Familja Harallambi lindi shkrimtar dhe klerik patriot Kristo Harallambi (1875-1905), Mësues i Popullit, lëvrues i shqipes në kushtet e reaksionit anti-shqiptar, dëshmor i çështjes së arsimit shqiptar, prift ortodoks shqiptar dhe veprimtar i lëvizjes kombëtare i njohur me emrin Papa Kristo Negovani. Ka lindur në vitin 1875 në Negovan afër Follorinës në kohën e Perandorisë …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com