Tag Archives: Armstrong

Vdekja e Skënderbeut dhe Fati i Shqipërisë, nga Armstrong, William Jackson

Përgatiti Rafael Floqi Letërsia amerikane e kish trajtuar gjatë shekullit të 19-të gjerësisht figurën e Skënderbeut, kujtojmë poemën e të madhit Henry Wadsworth Longfellow (1802-1882) shqipëruar nga Fan Noli. Por me fillimin e shekullit të 20-të, Armstrong, William Jackson, 1841-1913 një historian dhe aktivist politik amerikan, botoi librin e tij “Heronjtë e humbjes”, shtypur nga Kompania Robert Clarke, 1905. Ky …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com