Uncategorized

Në kërkim të një destinatari…

Dom Gjergj Meta Çdo shkrim, ligjërim a vepër letrare, pikturë, skulpturë apo muzikë e do të thoja çdolloj veprimi që ne bëjmë ka një destinatar. Ne shkruajmë që të na lexojë dikush; flasim që të na dëgjojë dikush; shkruajmë romane apo poezi, dramë, novelë për dikë që zakonisht gjendet brenda personazheve a figurave letrare që përdorim; pikturojmë për të tërhequr …

Read More »

Një përshpirtje për Don Shtjefën Kurti, këtë shpirt të shëlbyer dhe këtë vullnet të hyjshëm

Më 29 shtator 1971, një burrë i pakuar në fizik nga torturat dhe mizoritë e monstrave të diktaturës, i lidhur këmbë e duar gjen vdekjen nga një breshëri armësh pushkatimi. Ai është meshtari Don Shtjefën Kurti, i cili do të ngjitej në altarin e martirëve të kishës, për “krimin” e vetëm, pagëzimin e një fëmije. Kjo ngjarje, edhe pse e …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com