Tag Archives: Proza

Anton Pashku, ngulmëtari i pashoq i modernes në traditën e prozës shqiptare

Nga Albert Vataj Anton Pashku ishte dhe mbeti shkrimtari shqiptar më i dallueshëm i vlerës dhe traditë së rrëfimtarisë. Ai ishte një lloj fenomeni letrar. Vepra e tij përmban shumësinë e mendimit, larmishmërinë e figurative të fjalës dhe njëkohësish të vetëdijese së vlerës estetike të ngritur deri në model. Vlera dhe kontributi që dha ai në letërsinë shqipe është e shënjuar …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com