Tag Archives: Xhevat Kallajxhiu

Xhevat Kallajxhiu- Editori i “Diellit”, në një kohë të vështirë historike. Kujtesë sot në përvjetorin e vdekjes

Pak para se të vdiste në Forestville, shteti Merilend, më 8 nëntor 1989, shkrimtari shqiptaro-amerikan Xhevat Kallajxhi (1904-1989) botoi vëllimin e dytë me poezi shqip me titull Tingëllimet e zemrës, Augusta GA 1988, tridhjetë vjersha me tema patriotike, personale e politike, disa prej tyre me fuqinë shprehëse të Naim Frashërit dhe të Fan Nolit. Kallajxhiu, i lindur në Gjirokastër, përmendet …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com