Tag Archives: Visar Zhiti

Lëvizjet ne Nol…

– Kujtohet për të kuptuar se si jemi harruar – Nga Visar Zhiti Ishte datëlindja e Fan Nolit dje, atij që ka hyrë në Historinë moderne të Shqipërisë duke e lëvizur atë histori, duke i shprishur datat e saj, si deputet, si rebel, si kryeministër, është themelues i Kishës Autoqefale Ortodokse Shqiptare, guxoi si askush, “Apostull”, do të quhej në …

Read More »

RILINDJA DEMOKRATIKE… Isha dhe unë te të parët –

Përsiatje e shpejtë nga Visar Zhiti RD – britmë lirie, mendim ndryshe i beftë, vizion, emocion i Shqipërisë, që vendosi të ndryshonte, – kështu po e shikonim dhe besuam aq sa dinim… 33 vjet më parë, në 5 janar 1991 doli numri i parë i gazetës së parë opozitare, që u lejua mbas një nate të gjatë diktature, më të …

Read More »

Andej nga vrau veten poeti Sergej Esenin…

– Hija e tij në Shqipëri… jo, në Lushnje dhe elegjia ime në Shën Petërsburg – Nga Visar Zhiti 1. Edhe kur s’dinim gjē, tē vegjēl, nē provincē, çuditērisht e dinim se para njē Viti të Ri, pikërisht më 28 dhjetor, atje larg në Rusi, tutje, poeti Sergej Esenin, aq shumë i dashur, magjepsës fare, kishte vrarë veten dhe ishte …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com