Tag Archives: Skënderbeu

Avni Hafuzi e jetësoi sheshin, tavolinën e mundjes dhe bustit të Skënderbeut në Eger të Hungarisë

“Busti i Skënderbeut në shesh është planifikuar të vendoset në fund të marsit ose nga gjysma e prillit, që sheshi Skënderbe të ketë edhe kryeheroin tonë, Skënderbeun. Ne jemi të gatshëm ta realizojmë dhe do të jetë ditë e madhe e historike, si dhe do ta jetësojmë, sportin e mundjes, që ka filluar nga kryeheroi ynë.“ Edhe një ngjarje e …

Read More »

Si sot në vitin 1464, diplomacia e Skënderbeut u përball me sprova të mëdha midis Perandorisë sulmuese Osmane dhe taktikave të Republikës së Venedikut!

Një dokument i datës 14 dhjetor të vitit 1464, që ruhet në arkiva të Republikës së Venedikut, hedhë dritë për hamendjet e përkohshme të Republikës së Venedikut, dhe Dukatit të Milanos për tu bërë shok i luftërave të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut. Dokumenti në fjalë zotëron vlera të llojllojshme, meqë provon për të dëshmuar se sa ishte gatishmëria luftarake europiane pas vdekjes …

Read More »

Më 3 nëntor 1443, kur Skënderbeu me 300 arbër mori rrugën për t’u kthyer në atdhe bashkë me lirinë

Epoka e Skënderbeut e shekullit XV dhe vetë figura e tij ndikoi fuqishëm në jetën shpirtërore të shqiptarëve dhe në rritjen e vetëdijes kombëtare të tyre, dhe 3 nëntor i vitit 1443 është një datë shënuar, një ditë kthese në fatin e mëtejmë të arbërve në dheun e shqipeve. Pikërisht më 3 tetori të vitit 1443 shënon fillimin  e rrugëtimit …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com