Tag Archives: Shkolla

Aleksandër Xhuvani, “Mësuesi i mësuesve shqiptarë”, ai që besoi se ” arti i edukatës, që ushtron mësuesi, asht ma i nalti e ma fisniku i arteve…”

Nga Albert Vataj Nëse të tjerë ishin ata që nën terrorin e pengimit, kulisave dhe anishqiptarizmës, paguan me vullnes e me gjak gjuhën tonë, me të cilin ne sot shkruajmë, kjajmë e këndojmë, thurim e zhbëjmë, mbrujmë e ushqehemi, ishte ai, Aleksandër Xhuvani, ai i cili e futi gjuhën shqipe ne themele shkencore, nxori nga terri i të shkuarës dhe …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com