Tag Archives: Serbia

Qindra shqiptaro-amerikanë protestuan në New York kundër Serbisë terroriste

Sokol Paja New York, 23 Tetor 2023 – Qindra shqiptaro-amerikanë protestuan para Selisë së OKB-së për të dënuar aktet e vazhdueshme të terrorizmit të Serbisë në Kosovë. Shqiptaro-Amerikanët i bënë thirrje Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe komunitetit ndërkombëtar që Serbia dhe udhëheqësit e saj të bëhen përgjegjës, si dhe të gjithë të përfshirët në aktet e agresionit dhe terrorizmit …

Read More »

Lufta e parë Ballkanike 8 tetor 1912, dhe prapaskenat ogurzeza në dëm të integritetit territorial të Shqipërisë

Më 8 tetor 1912, në trojet ballkanike fillonte një nga luftërat e shumta, që mbeti në histori me emrin “Lufta e parë Ballkanike”. Ndesheshin: Lidhja ballkanike e përbërë nga Bullgaria, Greqia, Mali i Zi e Serbia, që duke lënë mënjanë sherret ndërmjet tyre, kishin vendosur ta varrosnin të sëmurin e Bosforit –Perandorinë Osmane. Pra synimi ishte përzënia e Perandorisë Osmane …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com