Tag Archives: Sami Frashëri

Më 12 tetor 1879, kur lindi në Konstantinopojë “Shoqëria e të shtypurit të shkronjave shqipe”, kryesuar nga Sami Frashëri

Një pengesë e veçantë për lulëzimin e kulturës shqiptare në Perandorinë Osmane, përveç qëndrimit përgjithësisht armiqësor të autoriteteve turke, ishte ende mungesa e një alfabeti të pranueshëm të gjuhës shqipe. Në fillim të vitit 1879, Komiteti qendror ngriti një komision për alfabetin nën drejtimin e Sami Frashërit dhe për ta trajtuar përsëri problemin e drejtshkrimit. Alfabeti i krijuar nga Sami …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com