Tag Archives: Roland Gjini

Vasil Andoni – veprimtar i dalluar i arsimit dhe pedagogjisë shqiptare

Prof.Dr. Roland Gjini* Më lejoni që, fillimisht, të përshëndes përzemërsisht autorët e kësaj monografie, për këtë vepër të vyer e të munguar për ne që merremi me fushën e arsimit e më gjerë. Vasil Andoni, personalitet i shquar i Elbasanit, mes të tjerave, është dalluar edhe për kontributin e tij në fushën e arsimit dhe pedagogjisë shqiptare. I arsimuar për …

Read More »

14 dhjetori, datë historike për Elbasanin dhe demokracinë

Prof. Dr. Roland Gjini Nuk janë të pakta rastet në historinë shqiptare që Elbasani dhe qytetarët e tij kanë dhënë shembuj të çmuar, madje kanë paraprirë ngjarje të mëdha historike. Më 25 nëntor 1912 ishte i pari qytet në Shqipëri që parapriu ngritjen e flamurit të Pavarësisë. Ky qytet kishte nxjerrë edhe më parë burra në zë, që paraprinë dhe …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com