Tag Archives: Pjetër Budi

Pjetër Budi (1566-1622)

Muzeu Historik Kombëtar Shkrimtar i letërsisë së vjetër shqiptare, klerik i lartë katolik, veprimtar i lëvizjes çlirimtare kundërosmane. Lindi në Gur të Bardhë të Matit. Si autodidakt, arriti të pajisej me një kulturë të mirë për kohën e tij. U shugurua meshtar qysh në moshë të re dhe shërbeu për shumë vjet si famulltar në kishat katolike të Kosovës dhe …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com