Tag Archives: Pertefe Leka

Personalitete të shquar që shtruan udhën e neoshqiptarizmit me ide progresive që janë të vlefshme edhe për sot

Pertefe Leka Kanë kaluar shumë vite  dhe vazhdon.tradita si atëhere  kur  anëtarë të Klubit të Arsimtarëve (1932) Safet Butka,publicistët  Vangjel Koça, Xhevat Kallajxhi, B.Merxhani…vendosnin kurora e  lule  dhe mbanin fjalime përpara Muranës së Koto Hoxhit në Qesorat. (K.Hoxhi arsimtar, mësonte gjuhën shqipe fshehurazi, e çkishëroi peshkopi i Gjirokastërs. Ishte anëtar i komitetit për mbrojtjen e të drejtave të popullit shqiptar, …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com