Tag Archives: Nene Tereza

Mirënjohje përjetë Vatikanit

Ilir Cubi Udhëtimi në Vatikan ishte një prej eksperiencave më të pa harrueshme në jetën time. Udhëtim i shenjtë për të nderuar institucionin shpirtëror që ka frymëzuar e drejtuar shqiptarët në kohërat më të vështira të ekzistencës sonë. Kjo vizitë e shenjtë vjen në një moment delikat për mbarë botën. Paqja dhe njerëzimi është i kërcënuar nga lufta. Lutjet e …

Read More »

Vatra në Selinë e Shenjtë

Alfons Grishaj Fotoreporter: Dritan Haxhia Vatikan, 25 Tetor 2023 – Prej kohe lidershipi i Vatrës, planifikoi   domosdoshmërinë e një vizite në Selinë e Shenjtë, siç thonë latinët: “ad apicem, ad cacumina”. Për ne, marrja pjesë në meshën e shenjtë të drejtuar nga Papa ishte e një rëndësie të veçantë, sepse përbënte dy kulme: atë historike dhe anën shpirtërore. Pa hyrë …

Read More »

“Nëna Tereze, dashuria në veprim”, një udhëtim i shkurtër jetëshkrimor i Dom Lush Gjergjit

Libri “Nëna Tereze, dashuria në veprim” e risjell autorin Dom Lush Gjergji në një rrafsh më të gjerë komunikimi gjuhësor dhe për rrjedhojë Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore në Shkup si dhe Revista “Drita”, si botues të këtij libri, shpalosin para një publiku tregjuhësh një grusht margaritarësh në formë reminishencash jetësore të Gonxhe Bojaxhiut-Nënës Tereze, të latuara nga dora …

Read More »

At’ Gjergj Fishta ishte figurë qendrore e veprimtarisë politike dhe artistike, klerike dhe diplomatike të asaj kohe

Nga Albert Vataj Me përulësi dhe respek, me përkorje dhe ngulm të epërm shëlbimi në shpirt dhe vullnete, e ngucim me ndërmendje madhështinë dhe gjenialitetit të këtij kolosi të kishës dhe shqiptarizmës, poezisë dhe gjuhës, krejt asaj ngrehine të kijametshme përpjekjesh vetmohuese për me lan nji vepër monumentale atdhetarie. At’ Gjergj Fishta ishte figurë qendrore e veprimtarisë politike dhe artistike, …

Read More »

Sot 20-vjetori i lumturimit të Nënë Terezës nga Papa Gjon Pali II, “Jezusi erdhi të na sjellë Lajmin e Mirë, se Zoti na do, e se ne, duhet ta duam njëri-tjetrin”

Sot shënohet 20-vjetori i lumturimit të Nënë Terezës, simboli i përkushtimit ndaj të varfërve dhe të dashurisë për Zotin. Çdo 19 tetor, veçanërisht Shqipëria dhe India, kujtojnë përvjetorin e lumturimit të Nënës Terezë, Gonxhe Bojaxhiut, në Vatikan, e cila nuk është vetëm festë liturgjike kishtare e së Lumes Nënë Terezë, por Festa Kombëtare e Saj. Me 19 tetor 2003, në …

Read More »

Nënë Tereza: Kam dëgjuar rrahjen e zemrës tënde

O Zot, të kam gjetur kudo. Kam dëgjuar rrahjen E zemrës tënde në qetësinë e thellë të fushave, në tabernakullin e errët të një katedraleje të zbrazët, në njesinë e zemrës dhe të mendjes të bashkësisë së njerëzve që të duan. Të kam gjetur në gëzim, ku unë të kërkoj dhe shpesh të gjej. Por gjithmonë të gjej në vuajtje. …

Read More »

Sot në 44-vjetorin i Nënë Terezës si laureate e Nobelit për Paqen

“Kam lindur në Shkup, jam shkolluar në Londër, jetoj në Kalkutë dhe punoj për të gjithë njerëzit e varfër në Botë. Atdheu im është një vend i vogël me emrin Shqipëri”, ishte kjo përgjigja që Nënë Tereza i jep një kleriku të pranishëm në ceremoninë e ndarjes së çmimit Nobel për Paqen, kur ai e pyeti se nga ishte, Sot …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com