Tag Archives: Mimoza Dajçi

Remzi Murati, nipi që solli eshtrat e Isa Boletinit në Mitrovicë

Nga Mimoza Dajçi SHBA dhe Armend Murati Norvegji Janar 2024 Pas vrasjes së Heroit Isa Boletini, djemve, nipave dhe luftëtarëve të tij në Podgoricë më 23 Janar 1916, eshtrat e tyre qëndruan më tepër se 80 vite në varrezat e Malit të Zi. Që nga viti 1978 autoritet Kosovare filluan përpjekjet e para për tërheqjen eshtrave të Isa Boletinit dhe …

Read More »

“Ikona madhështore e popullit shqiptar, Isa Boletini”

Nga Mimoza Dajçi Fotot nga Armend Murati Nënshkruesi i Pavarësisë së Shqipërisë Ismail Qemali i tha: “I madhi Isa, luftërat tuaja ishin bazë e përpjekjeve të mia për Pavarësinë e Shqipërisë”. Sapo festuam 111 vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, ku pranë figurës së Plakut të Urtë të Vlorës Heroike Ismail Qemli kemi edhe portretin Heroit të Kombit Isa …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com