Tag Archives: Migjeni

Nuk është 13 tetori 1911 ditëlindja e vërtetë e Migjenit. Pse vijon të mbetet e pakorrigjuar edhe pas kaq vitesh

Albert Vataj Ende kjo pyetje mbetet pa përgjigje. Një kërkim të ngulmët në internet do të jetë i pamjaftueshëm për të mësuar për një detaj shumë të rëndësishëm për Migjenin e madh. Edhe pse në botimet e ndryshme, në prononcimet e historianëve dhe studiuesve, ende 13 tetori 1911 dominon si ditëlindja e poetit. Për kureshtinë e lexuesve, admiruesve të shumtë …

Read More »

Marie Logoreci, kjo ikonë e artit skenik shqiptar, gruaja magjepsëse dhe epikia e rolit të nënës

Nga Albert Vataj Gjithkush që rreket të vizualizojë profilin artistik, njerëzor dhe anatomik të Marie Logorecit, kësaj gruaje të pashoqe, do ta kishte sa të vështirë aq dhe të pamundur. Një jetë e artit të saj skenik, një dehje e pambarimtë e portretit të saj shprehës, gjithnjë mbetet do të mbetej diçka pa thënë, do të mbetej diçka pa përfunduar, …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com