Tag Archives: Massachusetts

Dardanët e Europës dhe mërgata Dardane e Trojës, zotër të Mesdheut

Artur Vrekaj, Massachusetts Shekuj më përpara luftës së Trojës popujt nën lumin Danub, Dardanët, Brigjët, Misianët, Trakët, etj mërguan në Azinë e Vogël më së shumti në territorin ku sot shtrihet Turqia e sotme. Dardanët dhe Brigjët jetuan përkrah njëri tjetrit në gadishullin Ilirian dhe në mërgatën e tyre në Azi të Vogël. Sot janë dëshmi emri i ngushticës së …

Read More »

Christo Peter Athanas, jetëgjati që mundësoi uljen në Hënë të Apollo 11

Artur Vrekaj, Massachusetts Christo P. Athanas lindi më 25 Dhjetor 1914, ditën e Krishtlindjeve në Southbridge, Massachusetts nga prindër shqiptarë, prandaj babai i tij e pagëzoi me emrin Christo. Mbylli sytë, 108 vjet më pas, më 13 Tetor 2023. Christo Athanas ishte një sipërmarrës me aftësi bashkëhore inxhinierike dhe pse la në mes studimet në shkollën e mesme Mary E …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com