Tag Archives: Martin Camaj

Rreze nga drita e kolosit Martin Camaj

KOSTA NAKE PISHTARËT E DASHURISË – (Vepra 3, Onufri 2010, novela “Pishtarët e natës”) “Pishtarët e natës” është një prerje kohore e malësorit prej fillimit të shekullit të kaluar deri në lëvizjet patriotike për pavarësi që kalojnë vetëm tangent rërë bjeshkës, pa ndryshuar rrjedhën e jetës buzë Drinit. Është një vepër që tregon lidhjen e fortë të njeriut me tokën …

Read More »

Rreze nga drita e kolosit Martin Camaj

KOSTA NAKE “DJELLA” DHE NJË PËRKITJE DUKURISH NDËR BREZA (Vepra I, Onufri 2010) Në fillim të viteve ’70 dëgjova për herë të parë për shkrimtarin Martin Camaj, në fillim të viteve ’90, kur dyert u hapën për të mohuarit, ai mbylli sytë pa arritur të ngjitej fizikisht në skenën shqiptare. U deshën të kalonin edhe 30 vite që të merrja …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com