Tag Archives: Lidhja Shqiptare e Prizrenit

Lidhja Shqiptare e Prizrenit dhe strategjia ushtarake e saj

Prof. Asoc. Dr. Bernard Zotaj Situata politiko-ushtarake në të cilën u krijua Lidhja Lidhja Shqiptare e Prizrenit u themelua dhe veproi prej 10 qershorit të vitit 1879 deri më 30 prill të vitit 1881, në periudhën e krizës që kishte përfshirë Lindjen. Kriza Lindore e viteve 1877-1878 e shoqëruar me përfundimin e luftës ruso-turke dhe disfatën e Turqisë, përkeqësoi autoritetin …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com