Tag Archives: Libri

Meshari i Buzukut në dritën e hulumtimeve më të reja – Me rastin e 469 vjetorit të botimit

Meshari i Buzukut është pjesë përbërëse e kontributit shqiptar në rrjedhat krijuese letrare europiane të kohës. – Ky libër është meshar i plotë, sipas traditës së Kishës Katolike. – Ai është shkruar sipas mjedisit ku është krijuar, pra mbart shumë elemente lokale e kombëtare shqiptare, të cilat vërehen hapur në kultin e shenjtorëve lokalë e rajonalë, zakonet vendase dhe traditën …

Read More »

Katër ndalesa në burgjet e Arshi Pipës

Kosta Nake (Vëllimi “Libri i burgut”, Tiranë 1994) Mujo Ulqinaku i rrëfyer ndryshe (Poema “Mujo Ulqinaku”, f.15) Për të besuar atë që Arshi Pipa rrëfen artistikisht, po sjell informacionin që ofrohet në internet për një dëshmor që mban titullin e lartë Hero i Popullit: Mujo Cakuli, i njohur më së shumti si Mujo Ulqinaku, u lind më 1896 në Ulqin …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com