Tag Archives: Komnena

Kronistia bizantine, Anna Comnena tregon mbi pushtimin norman të Shqipërisë më 1081

Nga Robert Elsie Historiania bizantine Anna Comnena (1083- rreth 1153) ishte e bija e perandorit Alexius I Comnenus (reg. 1081-1118) dhe gruas së tij Irene Ducas. Në vitin 1097, ajo u martua me historianin Nicephorus Bryennius (1062-1138). Dështimi i një komploti të ngathët për të parandaluar vëllanë e saj më të vogël, Gjon II Komneni (reg. 1118-1143), që të arrinte …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com