Tag Archives: Jusuf Buxhovi

Dardanët – epiqendër e botës ilire në antikitet

Nga Jusuf Buxhovi Vepra “Dardanët” e arkeologut Luan Përzhita,  shënon një kapërcim të rëdësishëm nga ajo e çasjes së deritanishme hipotetike dhe e ngushtuar të problematikës dardane, tek ajo  identifikuese në kohë dhe në hapërsirë, gjë që Dardanët si popull dhe Dardaninë si mbretëri të njohur historikisht nga shekulli IV para erës sonë e deri te involvimi i saj në …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com