Tag Archives: Jahja Drancolli

Përpjekjet e Gjin Gazullit (Johannes Gazoli), për t’i vënë themelet e një biblioteke publike në Raguzë në vitin 1465!

Jahja Drancolli Gjin Gazulli, më 31 janar 1430 do të gradohet për doktor të arteve të lira në njërin ndër universitetet më të njohura të kohës, Universitetin e Padovës (Gymnasium Patavinum). Të dhënat relevante të kohës dëshmojnë se Gazulli kishte një bibliotekë të pasur me fonde të llojllojshme. Dorëshkrimet dhe librat ai i kishte sjellë në Raguzë nga Italia. Së …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com