Tag Archives: Ibrahim Rugova

Kush ishte, është dhe do të jetë për mua Dr. Ibrahim Rugova?

Don Lush Gjergji Pas 18 viteve të vdekjes, 80 viteve të lindjes, këndvështrimeve dhe analizave të llojllojshme, për mua pyetja thelbësore dhe qendrore është dhe mbetet kjo: kush ishte, është dhe do të jetë për mua, Presidenti historik i Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova? Përkufizimi për mua është i domosdoshëm, sepse në asnjë mënyrë përvojën, njohuritë, bashkëpunimin, miqësinë dhe vëllazërinë shumëvjeçare …

Read More »

Presidenti historik dhe i Pavarësisë së përjetshme të Kosovës Dr. Ibrahim Rugova u shua para 18 viteve

-Intervistat ekskluzive që kam zhvilluar me Presidentin historik të Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova që nga e para e Shtatorit 1994 deri te e fundit në Shkurt 2005 dhe deklarata tjera/ -Disa nga raportimet që kam bërë para 18 viteve, në Janar 2006/ SPECIALE-Gazeta DIELLI nga korrespondenti në Kosovë Behlul JASHARI PRISHTINË, Janar 2024/ Dr. Ibrahim Rugova – Presidenti historik dhe …

Read More »

Kujtesë dhe përunjësi për Ibrahim Rugovën, “Gandin kosovar”, këtë shëmbëllim Hyu të kombit shqiptar

Nga Albert Vataj Ai u fanit dhe u përjetësua në vetëdijen tonë kombëtare si dëshmi e një sprove të hyjshme të personazhit politik. Bota shqiptare s’ka me e pas fatin me e njoft s’dyti herë në historinë e vet një personalitet të këtillë, paqësor, vizionar dhe dijeshumë. Mirënjohje për krejtçka skaliti në memuarin e gjithëshqiptarisë ky burr i madh.  “Nji …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com