Tag Archives: Gjuha

Aleksandër Xhuvani, “Mësuesi i mësuesve shqiptarë”, ai që besoi se ” arti i edukatës, që ushtron mësuesi, asht ma i nalti e ma fisniku i arteve…”

Nga Albert Vataj Nëse të tjerë ishin ata që nën terrorin e pengimit, kulisave dhe anishqiptarizmës, paguan me vullnes e me gjak gjuhën tonë, me të cilin ne sot shkruajmë, kjajmë e këndojmë, thurim e zhbëjmë, mbrujmë e ushqehemi, ishte ai, Aleksandër Xhuvani, ai i cili e futi gjuhën shqipe ne themele shkencore, nxori nga terri i të shkuarës dhe …

Read More »

Investimi te fëmijët si investim për shqiptarinë e së nesërmes

Ardit Breznica pjesë e Shkollës Shqipe Chicago dhe Grupit Arbëria Chicago që nga viti 2008 rrëfen ekskluzivisht për gazetën “Dielli”, Organ i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, New York, ruajtjen e identitetit kulturor në Chicago, nëpërmjet mësimit të valleve shqipe, kengeve e pjesëmarrjes në aktivitete kulturore e komunitare. Me Ardit Breznicën bisedoi Editori i “Diellit” Sokol Paja. INVESTIMI TE FËMIJËT …

Read More »

Robert Elsie, kontributori i devocioneve të epërme, albanologu ndaj të cilit nuk na mjafton mirënjohja

Nga Albert Vataj Një vit më parë u shua Robert Elsie, një nga njerëzit më të devotshëm të albanologjisë, një nga kontributorët më të vyer të promovimit dhe njohjes së vlerave më të qenësishme dhe atributeve krenuese të shqiptarëve. Veprimtaria e tij është e gjerë dhe cilësisht nga më përfaqësueset në lëmin e albanologjisë. Vdekja e Robert Elsie është një …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com