Tag Archives: Gjon Buzuku

Meshari i Buzukut në dritën e hulumtimeve më të reja – Me rastin e 469 vjetorit të botimit

Meshari i Buzukut është pjesë përbërëse e kontributit shqiptar në rrjedhat krijuese letrare europiane të kohës. – Ky libër është meshar i plotë, sipas traditës së Kishës Katolike. – Ai është shkruar sipas mjedisit ku është krijuar, pra mbart shumë elemente lokale e kombëtare shqiptare, të cilat vërehen hapur në kultin e shenjtorëve lokalë e rajonalë, zakonet vendase dhe traditën …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com