Tag Archives: Gjekë Marinaj

Poeti Gjekë Marinaj solli magjinë e poezisë te “Bijtë e shqipes”

Në Philadelphia u organizua promovimi i vëllimit me poezi, ‘’Paradigma e Parajsës’’, të poetit, Gjekë Marinaj Nga dr. Sadik Elshani “Shpirt i zbardhur gjer në shpirt Çdo fjalë lëshon tinguj marramendës nga kontakti i filozofisë me ndjenjën.” (Gjekë Marinaj, “Poezia”, nga përmbledhja “Lutje në ditën e tetë të javës”, Prishtinë, 2008.) Dr. Gjekë Marinaj, poet e intelektual me përmasa botërore …

Read More »

Parajsa shpirtërore e dashurisë shndërruar në art poetik

Nga Mëhill Velaj, New York Të mençurit e Rilindjes Evropiane si Dante dikur, kanë thënë se “poeti është një lloj profeti i cili ia hap portat parajsës.” Andaj pena poetike dhe magjia letrare që na ofron Gjekë Marinaj është sfiduese për lexuesit por njëherësh edhe një shkallë katarzimi e thellimi në fenomene letrare të cilat shquhen për stilin e veçantë, …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com