Tag Archives: Frascat

Ismail Lulani, malsori i pikturës moderne, lëvruesi në tablo i jetës dhe qëmtuesi i traditës përmes ngjyrave të ndezura  

Nga Albert Vataj Ismail Lulani, ishte dhe mbeti ndër emrat e rëndësishëm të traditës shqiptare të pikturës. Një penel që diti të zgjonte në çdo stinë e në çdo trajtesë, kumtimin e epshit të ngjyrave dhe të mëkonte me një muzikalitet dehës poetikën shprehëse të subjektit. Kohështrirja në veprimtarinë krijuese dhe gjeografia e sfidës, dëshmuan tek ai një piketë të …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com