Tag Archives: Frano Kulli

Edhe Ramiz Alia paska pasë dashtë me e botue Fishten…

Frano Kulli Në përvjetorin e 83-të të vdekjes së Fishtës. Në të vërtetë unë nuk e kisha pasë ditë, ase, ndoshta e kisha harruar se edhe Ramiz Alia paska pasë porositë me e botue veprën e Fishtës. Kjo paska pasë ndodhë në vitin e largët ’91, kur udhëheqësi qe konvertuar nga besimi fundamentalist komunist, i pari i sekretarëve të Partisë, …

Read More »

Mirush Kabashi dhe… nderet e tjera të kombit

Frano Kulli Me Mirush Kabashin, në përvjetorin e 100- të të Konferencës së Paqes, 2019 në një aktivitet përnderues për Fishtën, patëm shkëmbyer këtë bisedë: – Qysh kur e mban Fishta titullin “Nderi i Kombit”,- më pyet Mirushi. – Nga 2002-shi-i përgjigjem unë… Mirushi ishte aty e do të recitonte njërën prej poezive të Fishtës, fort të pëlqyer prej tij, …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com