Tag Archives: Flamuri

111-VJETORI I PAVARËSISË, VATRA BASHKOI SHQIPTARËT E AMERIKËS NË FESTËN E FLAMURIT KOMBËTAR

Sokol Paja New York, 28 Nëntor 2023- Federata Pan-Shqiptare e Amerikës VATRA bashkoi patriotët shqiptarë nga të gjitha shtetet e Amerikës duke festuar me madhështi e hijeshi 111 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Festën e Flamurit Kombëtar. Në një ceremoni festive që bashkoi veprimtarë të çështjes kombëtare, mësues, vatranë, përfaqësues nga shoqat shqiptare në New York, luftëtarë të UÇK, …

Read More »

Gëzuar Festën e Flamurit Kombëtar- Urime nga bota arbëreshe, At Antonio Bellusci

Sot në Frasnitë, (Cosenza) Itali një prej ngulimeve më të hershme arbëreshe, në Bibliotekën A. Bellusci u përkujtua 111 vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë. Arbëreshi At Antonio Bellusci, një eksopnent aktiv i botës arbëreshe por edhe profesor, hulumtues,kërkues, etnograf, themelues i revistës “Lidhja” si edhe krijues i Bibliotekës internacionale, por mbi të gjitha mik e vëlla i shqiptarëve, mobilizon forcat …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com