Tag Archives: Ferit Vokopola

Firmëtari i pavarësisë Ferit Vokopola, personalitet i shquar islam

“Zani i Naltë”/ Ferit Vokopola 1887-1967 Ferit Vokopola lindi në Vokopolë të Beratit më 18 gusht 1887. Atdhetar dhe njëri nga pjesëmarrësit e Kuvendit Kombëtar të Vlorës. Në vitin 1920 ishte ndër organizatorët e Kongresit të Lushnjës. Ai iu përkushtua fesë dhe ishte ndër themeluesit e Medresesë së Tiranës dhe bashkëpunëtor i njohur i shtypit laik e fetar. Autor i …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com