Tag Archives: Federata Pan-Shqiptare e Amerikës

Federata Pan-Shqiptare e Amerikës “Vatra” dhe fushata për shpëtimin e Shqipërisë

Dr. Paulin Marku Federata Pan-shqiptare e Amerikës “Vatra” u themelua në vitin 1912 falë bashkëpunimit të disa intelektualëve shqiptarë për bashkimin e disa shoqërive shqiptare nën ombrellën e një Federate Pan-Shqiptare të Amerikës. Që nga themelimi i saj, e në vazhdim zgjeroi veprimtarinë atdhetare në mbështetje të çështjes kombëtare shqiptare. Federata “Vatra” ishte e interesuar dhe i ndoqi me interes …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com