Tag Archives: Dushko Vetmo

Françesk Solano, arbëreshi me prejardhje nga Çamëria, misionari dhe veprimtar i shquar gjuhësor dhe letrar

Françesk Solano, i cili u njoh me pseudonimin shqiptar, Dushko Vetmo bën pjesë në aradhen e gjatë të atyre veprimtarëve të shquar letrarë, të cilët zhvilluan aktivitetin e tyre në territoret italiane të banuara nga arbëreshët, gjithashtu ai pati një veprimtari intensive edhe në Argjentinë ku emigroi për 20 vite. Dushko Vetmo, u lind më 18 nëntor 1914 në Frasnitë …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com