Tag Archives: Dr. Elias Riggs

Gramatikë e gjuhës Shqipe nga misionari Amerikan Dr. Elias Riggs

Artur Vrekaj, Massachusetts Dr. Elias Riggs ishte misionar Amerikan dhe një gjeni shumëgjuhësh që ju përkushtua përkthimit dhe botimit të gramatikave gjuhësore të popujve të shtypur nën regjimin Osman. Fakti që Dr. Elias ra në kontakt më 1833 e 1834 me Shqiptarët e Peloponezit, të Hydras dhe Specias flet shumë duke ja bërë më të lehtë bashkëbisedimin në gjuhën Shqipe, …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com