Tag Archives: Dhimitër Kamarda

Sot, kujtojmë lindjen e Elena Gjikës (Dora D’Istria, 1829-1888)

Muzeu Historik Kombëtar Elena Gjika lindi në Bukuresht të Rumanisë më 22 janar të vitit 1829. Ndonëse vendlindja e saj ishte Bukureshti, ajo përmend në letrat e saj origjinën e familjes së saj nga qyteti i Pargës. Elena Gjika me aktivitetin e saj si shkrimtare dhe publiciste, përkrahu lëvizjen e Rilindjes Kombëtare, si dhe lëvizjen kulturore përparimtare të Europës. Ajo …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com