Tag Archives: Dalmaci

Shën Jeronimi, shenjtori ilir nga viset e Dalmacisë, që bëri Biblën të flasë latinisht

Nga Albert Vataj Ai është ndoshta nga të vetmit shenjtor që është pranuar unanimisht nga Kisha Katolike, Kisha Ortodokse, Kisha Luterane dhe Kisha Anglikane. Një shenjtor ilir, një shëmbëllim i gjithëkohjes, i përkushtimit, devocionit, vetmohimit. U shua më 30 shtator të vitit 420 duke përsëritur lutjen që ia kishte drejtuar vazhdimisht Zotit: “Më fal, o Zot, se jam dalmat”. Kërkonte …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com