Tag Archives: Atdheu

Udhëtimi drejt Pavarësisë së Shqipërisë

Prof.Asc.Dr. Gëzim MUSTAFAJ Në 8 tetor 1912 fillon Lufta Ballkanike, por faktikisht ajo u kthye në një luftë për pushtimin e tokave shqiptare. Shqipëria po përjetonte çaste kritike, duke u përball me armikun e vjetër,(Perandorin Osmane) dhe e sulmuar nga agresor të rinj. Deputetët shqiptarë në Parlamentin Turk nga trevat e Vlorës, Shkodres, Prizrenit, Gjakovës, Shkupit, Manastitit, etj, po bënin …

Read More »

Faik Konica, shqiptari i ditur, reagues kurajoz dhe polemisti i ashpër

Faik Konica ishte një nga personalitetet më unike të historisë së mendimit shqiptar. Universi i tij i papërmasshëm i dijes dhe reagimit, shënuan në kujtesën e kohës kreshtën më të lartë të zotërimit të mendjes së dritur dhe shpirti të trazuar. Bota përcillte te Konica një shqiptar i përmasave të pakonkurrueshme e shumëdimensional. Ai, i madhi Faik Konica, ai, pendëmprehti …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com