Tag Archives: At Shtjefën Gjeçovi

At Shtjefën Gjeçovi në 75-vjetorin e themelimit të arkeologjisë shqiptare

Nga Frank Shkreli “Këto punë po i shkruaj këtu, o vëlla shqiptar, jo me ndonjë qëllim të keq, por pse po ma ka ënda me e mbështetë në to vjetërsinë e kombit tonë. Le ta marrë vesh bota se hyjnitë, mënyrat dhe sjelljet e besimtarëve, si grekët dhe latinët e vjetër, i patën prej etërve tanë, Pellazgëve”.   At Shtjefën Gjeçovi …

Read More »

At Shtjefën Gjeçovi, martiri i kishës dhe shërbestari i vlerave krenuese shpirtërore të shqiptarëve

Nga Albert Vataj Më 12 korrik 1873 u lind në Janjevë të Kosovës, 11 km larg Prishtinës, frati françeskan, veprimtari i shquar i lëvizjes atdhetare, etnografi, arkeologu dhe shkrimtari, Shtjefën Gjeçovin, një ndër gurthemelet më të njimendë të vetëdijes tonë kombëtare. Ai ishte dha një kontribut të vyer jo vetëm si një klerik i devotshëm por dhe veptimtar i pasionuar …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com