Tag Archives: Asdreni

Nderim dhe mirënjohje, në 76-vjetorin e ndarjes nga jeta të Asdrenit

Muzeu Historik Kombëtar Më 11 dhjetor të vitit 1947 u nda nga jeta në Bukuresht, Aleks Stavre Drenova, Asdreni. Emri artistik Asdreni përdorej nga vetë ai për të firmosur poezitë të cilat publikoheshin në gazetat më të njohura si “Kalendari Kombëtar”, “Albania” dhe “Drita”. Asdreni lindi më 11 prill të vitit 1872 në Drenovë të Korçës. Shkollimin e mesëm e …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com