Tag Archives: Arberit

Lufta çlirimtare e Arbërve në kohën e Skënderbeut

Prof. dr. Bedri MuhadriInstituti i historisë “ALI HADRI’, Prishtine Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, djali i princit arbëror Gjon Kastrioti, i shkolluar për artin ushtarak në pallatin ushtarak të sulltanit, shumë shpejtë u bë gjeneral i shquar, dhe mori titullin sanxhakbej në kudër të administratës osmane. Në vitin 1443, Skënderbeu sipas planit të bërë me shumë princër tjerë arbëror, iku nga kampi ushtarak …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com