Tag Archives: ALEKSANDËR XHUVANI

Aleksandër Xhuvani, “Mësuesi i mësuesve shqiptarë”, ai që besoi se ” arti i edukatës, që ushtron mësuesi, asht ma i nalti e ma fisniku i arteve…”

Nga Albert Vataj Nëse të tjerë ishin ata që nën terrorin e pengimit, kulisave dhe anishqiptarizmës, paguan me vullnes e me gjak gjuhën tonë, me të cilin ne sot shkruajmë, kjajmë e këndojmë, thurim e zhbëjmë, mbrujmë e ushqehemi, ishte ai, Aleksandër Xhuvani, ai i cili e futi gjuhën shqipe ne themele shkencore, nxori nga terri i të shkuarës dhe …

Read More »

ROLI I ALEKSANDËR XHUVANIT NË ZHVILLIMIN E MENDIMIT PEDAGOGJIK

Dr. Vojsava KUMBULLA Mësuese Historie, studiuese Dr. Florenca STAFA Universiteti “Aleksandër Xhuvani” Qendra e Studimeve Albanologjike dhe Ballkanologjike (QSAB) Fakulteti i Shkencave Humane Elda TALKA Abstrakt Aleksandër Xhuvani një nga themeluesit e shkencës së pedagogjisë shqiptare, zhvillues i mëtejshëm i trashëgimisë pedagogjike të iluministëve demokratë të Rilindjes Kombëtare, si K. Kristoforidhit, Naim Frashërit dhe Sami Frashërit etj. Ky studim ka …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com