Tag Archives: 2 janar 1944

Në 80-vjetorin e Rezolutës së Konferencës së Bujanit ku u vendos se Kosova dhe Rrafshi i Dukagjinit është krahinë e banuar me shumicë nga populli shqiptar dhe dëshiron me u bashkue me Shqipërinë

Konferenca e Bujanit është mbajtur më 31 dhjetor 1943 e deri me 2 janar 1944, si rikonfirmim i rrethanave të reja të krijuara pas Mbledhjes së Mukjes dhe |Konferenca e Pezës] si dhe rezultat i mospërfshirjes së Kosovës dhe viseve tjera shqiptare nën sundimin e ish Mbretërisë SKS, (Konferenca e Bujanit), e cila u mbajt pikërisht për t’i kundërshtuar vendimet …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com