Recent Posts

Shkolla shqipe “Children of the eagle”, gjuha dhe identiteti kombëtar i shqiptarëve në Amerikë

Drita Gjongecaj themeluese dhe drejtuese e Shkollës Shqipe “Children of the Eagle” në New York, USA, rrëfen ekskluzivisht për gazetën “Dielli”, Organ i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, New York, ruajtjen e identitetit kombëtar, historisë, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në New York, USA, nëpërmjet mësimit të gjuhës e kulturës shqipe, historisë dhe aktiviteteve patriotiko-kulturore. Me Drita Gjongecajn bisedoi Editori …

Read More »

Shuhet At Arthur Liolin, Vatra telegram ngushëllimi

Në emër të Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, të gazetës Dielli, të gjithë vatranëve e shqiptaro-amerikanëve, familjes, Kishës e miqve, ju dërgoj ngushëllimet më të dhimbshme për kalimin në amshim të një prej prelatëve të më shquar të Kishës Ortodokse Shqiptare në Amerikë At Arthur Liolin. Gjithmonë do ta vlerësojmë e kurrë s’do ta harrojmë kontributin e jashtëzakonshëm të At …

Read More »

Bota perëndimore të dënojë Serbinë kriminale

Ibrahim Kolari Bota e qytetëruar, mbarë Perëndimi duhet ta ndëshkojë e dënojë Serbinë kriminale për genocid në Kosovë. Vrasja e Afrim Bunjakut tregoi se Serbia kërkon gjak shqiptarësh. Ka ardhur koha që Bashkimi Europian, Shtetet e Bashkuara të Amerikës ti tregojnë vendin e merituar Serbisë. Kosova është shtet i pavarur dhe sovran. Kosova është e paprekshme. Bandat serbe dhe çdo …

Read More »

“Dielli” i “Vatrës”, drita e shqiptarëve të Amerikës

Eneida Jaçaj Përpjekjet e veprimtarëve shqiptarë, mendjeve të ndritura të kombit, për liri e pavarësi, për mbrojtjen dhe bashkimin e trojeve etnike, ruajtjen e vlerave dhe traditave kulturore shekullore, si asetet më të çmuara që i japin frymë dhe formojnë që në gjenezë një popull, kishin nevojë për një zë të fuqishëm që të dëgjohej anë e kënd botës. Atdhetarët …

Read More »

Shkolla shqipe “Scanderbeg” në Parma, gjuha dhe identiteti kombëtar i shqiptarëve në Itali

Anila Berberi mësuese e Shkollës Shqipe “Scanderbeg” në Parma, Itali, rrëfen ekskluzivisht për gazetën “Dielli”, Organ i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, New York, ruajtjen e identitetit kombëtar, historisë, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në Parma, Itali, nëpërmjet mësimit të gjuhës e kulturës shqipe, historisë dhe aktiviteteve patriotiko-kulturore. Me Anila Berberin bisedoi Editori i “Diellit” Sokol Paja. ORGANIZIMI I VITIT …

Read More »

Heronjtë kanë vetëm ditëlindje

Nga Mehmet Prishtina NË VEND TË URIMIT PËR DITLINDJE HASAN PRISHTINA GJURMËVE TË HASAN PRISHTINËS SI DO TË DUKEJ HASANIZMI NË PROJEKSIONET E PËRBASHKËTA TË RAMËS DHE KURTIT? Shtresa jonë hasaniste, për të cilën fliste para disa viteve Demaçi, tani mund të fillojë të fuqizohet, sepse në Tiranë dhe Prishtinë janë dy qeveri legjitime të cilat kanë shanse që të …

Read More »

Shkolla shqipe e Michiganit, gjuha dhe identiteti kombëtar i shqiptarëve më Amerikë

Taulant Kadiu drejtor i Shkollës Shqipe të Michiganit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, rrëfen ekskluzivisht për gazetën “Dielli”, Organ i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA, New York, ruajtjen e identitetit kombëtar, historisë, gjuhës, kulturës dhe traditës shqiptare në Michigan, nëpërmjet mësimit të gjuhës e kulturës shqipe, historisë, kulturës kombëtare dhe aktiviteteve patriotiko-kulturore. Me Taulant Kadiun bisedoi Editori i “Diellit” …

Read More »

NY Vigil Tribute to Officer Bunjaku

Rafaela Prifti The candle vigil in honor of the Albanian police officer Afrim Bunjaku slayed in Kosova last Sunday was held at the Dag Hammarskojd Plaza this afternoon. The somber gathering sent a message of support to the family back in Kosova by the Albanian American community by organizers of the event, with some speakers underscoring the potential for further …

Read More »

“Vatra” dhe shtetformimi kombëtar

Nga Eneida Jaçaj Federata Pan Shqiptare “Vatra”, me Gazetën “Dielli”, në të gjithë historinë e saj, ka dhënë një kontribut madhor për shtetformimin kombëtar, ku si shtyllë kryesore ka patur demokratizimin e Shqipërisë; gjithashtu ka lobuar fort për moscopëtimin e vendit, rritjen e ekonomisë dhe uljen e analfabetizmit. Edhe në ditët e sotme, Federata Panshqiptare “Vatra” po rritet dita-ditës, duke …

Read More »

Aktivitetet e Vatrës kanë gjurmë të fuqishme në historinë e re të Kosovës

Dr. Lulzim Nika Veprimtaria e kaluar dhe angazhimit e sotme në shërbim të interesave kombëtare të Federatës Panshqiptare Vatra, me veprimtarinë e pa lodhshme po i bën krenarë të gjithë shqiptarët kudo jetojnë. Vatra është themeluar nga elita intelektualë dhe atdhetare e shqiptarëve që jetojnë në Amerikë para me shumë se një shekulli me qellim që të jetë në shërbim …

Read More »
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com