Nasho Jorgaqi: Fan Noli, ky “Demosten i shqipes”

________________

“Ata qe kane pasur fatin ta degjojne, neper mbledhje, ne kishë ose Parlament, te huaj e shqiptarë, ketu dhe jashte, kanë dale te entuziazmuar prej forces se oratorise se tij.

Fjalimet e Nolit të dritherojne e te japin zemer; ketu te ngrejne ne qiell, aty te perplasin per toke, te ndezin e te ndersejne gjer ne frenezi, te fanatizojne deri ne marrezi, po dhe te zbusin e te qetesojne dhe dendur te bejne të qeshësh dhe te derdhësh lote gezimi…

Fjalen e tij ai e shoqeronte me nje buzeqeshje te mbaruar, me nje takt njerëzor, dinte te krijonte komunikim me auditorin”.

Andon Frasheri (ish-sekretar i Nolit, gazetar e shkrimtar, i denuar 10 vjet nga regjimi komunist), revista “Shkendija”, 1942.

(nxjerre nga parathenia e “Vepres V” te Fan Nolit, shkruar nga Nasho Jorgaqi)

Publikuar në profilin e tij në Facebook: Selim Kurti

Check Also

INAUGUROHET BAZA E NATO-S NË KUÇOVË, MESAZHI I PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË Z.BAJRAM BEGAJ

Të nderuar ushtarakë të lartë të NATO-s, Të dashur ushtarë dhe efektivë të FA, Rijetësimi …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com