Kryetari i Vatrës z.Elmi Berisha u takua me Presidentin e Republikës së Shqipërisë z.Bajram Begaj

Kryetari i Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës “VATRA” z.Elmi Berisha u takua me Presidentin e Republikës së Shqipërisë z. Bajram Begaj. Në një takim të përzemërt dhe vëllazëror u biseduan çështje të interesit kombëtar, vazhdimësi dhe koordinim i veprimeve të përbashkëta në interesin e Shqipërisë dhe shqiptarëve. Kosova ishte temë e rëndësishme e bisedës, Presidenti Begaj dhe Kryetari Berisha vlerësuan lartë gadishmërinë e Kosovës që të bashkëpunojë me ndërkombëtarët për planin franko-gjerman si një propozim i qëndrueshëm, që normalizon marrëdhëniet mes dy shteteve Kosovë-Serbi, forcon paqen dhe stabilitetin në rajon dhe përshpejton integrimin euro-atlantik të Kosovës. Z.Berisha dhe z.Begaj mbështesin institucionet e Kosovës që të fillojnë procedurat e formimit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe, në përputhje me Kushtetutën e shtetit të Kosovës, njohjen de fakto nga Serbia dhe anëtarësimin e Kosovës në të gjitha organizatat ndërkombëtare me të drejta të plota.
Presidenti Begaj dhe kryetari Berisha u dakordësuan që të ketë bashkëpunim edhe më të ngushtë në fusha specifike në mes Presidencës së Shqipërisë, asaj të Kosovës dhe Federatës Vatra.

Check Also

Mark Gjonaj Remarks at City Hall on Kosova’s 16th anniversary of indepedence

Good evening. Thank you to our hosts: Speaker Adrienne Adams, Councilmembers Holden,Carr, Borelli, Marmorato, Special …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com