Kryetari i Federatës Pan-Shqiptare “VATRA” nderohet me çmimin “Ambasador i Paqes”

Sot në ambientet e Forumit Politik Diplomatik të Ballkanit u organizua ceremonia e ndarjes së çmimit “Ambasador i Paqes” për kryetarin e VATRËS Dr. Elmi Berisha. Në praninë e një audience të respektuar, akademikë, intelektualë, personalitete nga qarku kulturor, universitar, veprimtarëve dhe luftëtarëve të lirisë nga të gjitha trojet etnike, Presidenti i FPB- së Dr. Fadil Lekaj, pas ndarjes së çmimit vlerësoi lart angazhimin e kryetarit Dr.Berisha si veprimtar politik, në rrafshin diplomatik dhe afirmimin e vlerave tona kombëtare në SHBA.

Kryetari Dr. Berisha, falënderoi Forumin Politik Diplomatik Ballkanik për këtë çmim nderi dhe u zotua që si VATËR dhe si kryetar nuk do të ndalet së punuari në interes të afirmimit të vlerave kombëtare dhe prespektivës së shqiptarëve në të gjitha trojet etnike dhe se do jenë zë i fuqishëm në institucionet dhe forumet relevante në SHBA.

Në këtë ceremoni ishin të pranishëm edhe Gjeneralët dhe Komandantët e shquar të UÇK-së Hisen Berisha dhe Nasim Haradinaj, të cilët folën me pietet dhe konsiderata të larta për punën e VATRËS e në veçanti për dinamikën e viteve të fundit udhëhequr nga kryetari Dr.Berisha. Të dy gjeneralët vlerësuan lart kontributin e kryetarit Berisha duke evokuar edhe ngjarje nga lufta çlirimtare dhe kontributin e Dr. Berishës në atë periudhë kritike për kombin tonë.

Check Also

Ambasada e Republikës së Kosovës në Itali festoi 16 vjetorin e Pavarësisë në sallonet e Pallatit Brancaccio në Romë

Ambasada e Republikës së Kosovës në Itali festoi 16 vjetorin e Pavarësisë në sallonet e …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com