GËZUAR VITIN E RI 2024

Zonja dhe zotërinjë,

Vatrane dhe vatranë,

dashur bashkëkombas,

Më lejoni që në emrin tim dhe të strukturave udhëheqëse të Federatës Panshqiptare të Amerikës “VATRA”, të ju uroj Vitin e Ri 2024, duke ju dëshiruar shëndet të plotë, mirëqenie familjare, harmoni dhe suksese të pa fund në të gjitha fushat e jetës.

Si organizata më e vjetër e kombit tonë në tokën e bekuar të SHBA-ve, po e përmbyllim këtë vit me angazhime dhe aktivitetet të shumta si në rrafshin krijues, kulturor, shkencor, afirmativ por edhe politik dhe diplomatik në interes të kombit tonë.

Gjatë këtij viti kemi pritur dhjetra delegacione të shtetarëve nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia Veriore dhe trevat etnike nga Mali i Zi dhe Lugina e Preshevës. Vizita të Presidentëve, Kryeparlamentarëve, Kryeministrave, Ministra të dikastereve të ndryshme, Deputetë, Kryetar komunash, krijues, artist, shkrimtar, akademik dhe publicist të shquar vizituan selinë e “VATRËS” dhe zhvilluan aktivitetet e tyre në bashkpunim dhe asistencë të gjithanshme nga shtëpia e jonë më e vjetër dhe gjithmonë me dyer të hapura në interesin kombëtar.

“VATRA” në vitin që po e lëmë pas ishte shumë aktive në Vashington, Nju Jork, kudo që kërkohej nevoja dhe flitej për Shqipërinë, Kosovën apo viset tjera etnike shqiptare. Ndjehem krenar që ishim pjesë e këtyre takimeve dhe kontribuam shumë aty ku diskutohej për çështje të rëndësishme për perspektivën e trojeve etnike dhe brezave që vijnë.

Të dashur bashkëkombas,

Në vitin që po lëmë pas bashkë me bashkëpuntorët e mij kam bërë disa vizita të rëndësishme në Tiranë, Prishtinë, Shkup dhe trojet e tjera etnike. Kemi nënshkruar Memorandume Bashkpunimi, Marrëveshje të karakterit shkencor dhe hulumtues por kemi qenë edhe pjesë e organizimit të eventeve me rëndësi kombëtare në bashkpunim me institucionet shtetërore, akademike dhe universitare në Tiranë dhe Prishtinë. Kulmi i vizitave jashtë SHBA-ve ishte vizita në Selinë e Shënjtë në Vatikan dhe takimi me Atin e Shënjtë Papa Françesku që ishte nderë dhe privilegj i veçantë për mua, “VATRËN” por edhe një mirënjohje për të gjithë shqiptarët e Amerikës.

Gëzuar për shumë mote,

Kryetari i Federatës Panshqiptare të Amerikës “VATRA”,